Голяма част от Източна Украйна е без ток след няколко съобщения

...
Голяма част от Източна Украйна е без ток след няколко съобщения
Коментари Харесай

Без ток и вода в голяма част от Източна Украйна - Свят

Голяма част от Източна Украйна е без ток след няколко известия за детонации и изумена сериозна инфраструктура, оповестиха " Ройтерс "  и УНИАН.

Съобщава се за проблеми с електрозахранванео във втория по величина украински град - Харков, в Краматорск - който е административен център на Донецка област, и в цялата Сумска област, както и в Полтавска, Одеска и Запорожка области.

В няколко селища в Харковска област е прекъснало водоснабдяването.

Областният шеф Олег Синегубов заяви, че тези проблеми с инфраструктурата са породени от съветските войски: " Уважаеми жители, сега територията на общината е без ток, откакто окупаторите удариха сериозни инфраструктурни обекти. Моля, запазете успокоение. Работи се по премахване на казуса ", се споделя в известието.

" Това е подло и цинично възмездие на съветския агресор за триумфите на нашата войска на фронта, по-специално в региона на Харков ", съобщи кметът на Харков Игор Терехов.

" Руснаците удариха енергийната инфраструктура. Те не могат да одобряват провалите на бойното поле. Но ние ще се оправим. Всички служби към този момент работят. Ще възст

Ще възстановим всичко допустимо най-бързо ", написа регионалният шеф на Днепропетровската област Валентин Резниченко .

В Сумска област има проблеми с електричеството, като Дмитрий Живицки - началник на региона, съобщи, че електрическата система в района остава нестабилна. 

Очаква се редица влакове да бъдат спрени или забавени с часове. 

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР